Priser

Veien til et fint portrett.

Det er flere faser som ligger bak levering av et godt og profesjonelt utført portrett:

  • Det er forarbeid med en samtale eller et møte for å finne ut hva man ønsker av bildene, om de skal tas i studio eller på et annet sted eksteriørt eller interiørt. Kanskje må det forberedes noe spesielt.
  • Det er selve fotograferingen.
  • Det er etterarbeidet som består av utsortering av bilder for vurdering  og klargjøring av disse i et nettgalleri for påsyn og eventuelt et møte for å velge ut de beste bildene sammen.
  • Det er endelig optimalisering av bildene for å få fram det aller beste i råfilene fra kameraet. Kanskje skal det også lages effekt- og svart/hvitt varianter, eller gjøres andre justeringer.
  • Det skal til slutt leveres et antall høyoppløslige filer beregnet for print og mindre bildefiler som passer bedre for nettbruk. 
  • Det er eventuell printing av bilder. Jeg kan levere print opp til A2 (42x59cm) størrelse i museumskvalitet – dvs utskrifter med pigmentert blekk på syrefritt papir. Da får man et mest mulig lysfast bilde. 

Det er ulik praksis for hvordan fotografer priser  portrettoppdrag.  Noen priser selve fotograferingen lavt mens de tar det igjen på leveringen av bildefiler og print. Jeg velger en middelvei og inkluderer som standard 6 høyoppløselige filer og 6 filer som vil passe til nettbruk i mine priser for portrett. 

Rettigheter

Alle fotografier og filer kan fritt brukes i private sammenhenger som f.eks på egne nettsider eller -profiler og liknende.  Disse bildene vil inneholde en diskret logo. Om et bilde skal brukes i en kommersiell sammenheng skal det avtales og godgjøres for hvert enkelt tilfelle. 

Jeg vil be om retten til å plukke ut et par av de beste bildene til egen profilering på nettsider og som utstillingsmotiver.

Priser for portrettfotografering mm.

Portrett 1-1,5 time

I studio eller på annet opptaksted i Oslo-området. Inkludert 6 høyoppløslige filer for print og 6 filer av de samme motivene optimalisert for nettbruk (med liten logo).

Kr 1.800,-

Ekstra bildepakke

5 høyoppløslige filer for print og 5 filer av de samme motivene optimalisert for nettbruk (med liten logo).

Kr 1.000,-

Andre oppdrag etter avtale.

Priser for print på standardpapir og "kunstpapir".

Papirformat i cmNormalpapir
halvblankt eller matt
Museumskvalitet
Matt eller Barytt
A5 (14,8x21,0)kr 75,-kr 100,-
A4 (21,0x29,7)kr 150,-kr 200,-
A3 (29,7x42,0)kr 250,-kr 350,-
A3+ (32,9x48,3)kr 300,-kr 400,-
A2 (42,0x59,4)kr 450,-kr 600,-
-30% på 3 eller flere i samme format

Det er også mulig å bestille laminering og trykk på aluminium, plexiglass og andre materialer. Spør meg om råd.

Studioet ønsker velkommen.
Bildene vurderes og behandles.
Det er mange muligheter i det elektroniske mørkerommet.
På det beste papiret blir printene i museumskvalitet.